Storingen GVB Amsterdam

Welkom bij GVB | storingen of omleidingen

Nieuws : Provincie wil Noord/Zuidlijn verlengen naar Zaanstad en Purmerend
De provinciale politiek gaat eindelijk aan de slag met de verduurzaming van Noord-Holland. Amsterdam profiteert: van extra ruimte voor windmolens tot verdere uitbreiding van de Noord/Zuidlijn.

eer windmolens en het verlengen van de Noord/Zuidlijn naar het noorden zijn de opvallendste maatregelen in het coalitieakkoord dat woensdagmiddag wordt gepresenteerd in de Provinciale Staten van Noord-Holland. GroenLinks, VVD, D66 en de PvdA gaan daar samenwerken in een coalitie. Deze partijen zijn de Amsterdamse ambities gunstiger gezind dan de coalities van de afgelopen jaren, die onder leiding stonden van de VVD.

Meest in het oog springend is dat de ban op windmolens rond de hoofdstad van tafel gaat. Het provinciehuis gaat in de Metropoolregio Amsterdam, ruwweg het gebied van de Beemster in het noorden tot Hilversum in het zuiden, de plaatsing van windmolens niet langer blokkeren. In de overige gebieden van de provincie, voornamelijk de kop van Noord-Holland, geldt een ‘nee, tenzij’-beleid. Hier mogen nieuwe windmolens alleen komen als er draagvlak in de regio is.

De afgelopen jaren botsten Amsterdam en de provincie geregeld over windmolens. De hoofdstad wil vooral in het Westelijk Havengebied de plaatsing toestaan, maar de provincie als bevoegd gezag weigerde de meeste vergunningen.

Dat wordt nu eenvoudiger. Niet overal, maar via het ‘ja, mits’-principe. Dit maakt de weg vrij voor veel meer windmolens in de winderige open gebieden rondom de stad, vooral aan de noord- en westkant.

bron : parool.nl
Wat vinden reizigers van de nieuwe lijn 51?
Sinds 3 maart rijdt lijn 51 niet meer van Amsterdam Centraal naar Amstelveen, maar via Zuid naar Isolatorweg.
In Amstelveen wordt de sneltram omgebouwd tot hoogwaardige tramlijn. Op het metronet daarentegen zorgt de nieuwe lijn 51 voor een versterking en een nieuwe directe verbinding tussen West en delen van Oost en het Centrum. Renske en ik gingen met de camera op pad en vroegen aan de reizigers wat ze ervan vinden.
Metro 52 - Noord - Station Zuid richting: beide
Tijden bij benadering. De werkelijke tijden kunnen afwijken. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis.
Het project 'vernieuwing Amstelveenlijn'
Amstelveenlijn
Alle informatie over het project 'vernieuwing Amstelveenlijn' en de werkzaamheden zelf, vind je op de site van de gemeente: Amstelveenlijn.nl
Naar de Amstelveenlijn
3 maart: geen metro 51 meer in Amstelveen maar bussen
metro 51
Wie wel eens met metro 51 reist weet het: hij is aan vervanging toe. Daarom komt er een nieuwe, snelle en veilige tramverbinding voor Amstelveen. Om dit voor te bereiden, wordt niet alleen Onderuit, maar ook een aantal andere metrohaltes aangepast. Vanaf zondag 3 maart rijdt metro 51 daarom niet meer tussen Amstelveen Westwijk en Station Zuid. Je kunt dan bus 55, tram 5 of de bussen van Connexxion gebruiken om je reis te vervolgen. hier de nieuwe lijnenkaart terug